Een e-mail sturen naar Aad? Zijn e-mail adres is aad@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

En Aad moest natuurlijk naar het Henegouwerplein

Hans Engelfriet vertelt over onze rondrit ....naar het Henegouwerplein

Ben je op zoek naar het verhaal van de reunie van de HBS op 10 november 2001, klik dan vlug op deze link
Wij zijn weer in de auto's gestapt en wij vervolgen onze rit.

De Hondiusstraat uitrijden en dan rechtsaf de Heemraadssingel weer op.
Ook hier is het schitterend, mooie panden, erg stil op straat en heel veel bladeren, want het is overduidelijk herfst.

Wij kruisen de Mathenesserlaan en zien dan rechts van ons het lelijke gebouw waar vroeger het ziekenfonds Het Zilveren Kruis was gevestigd en vangen ook nog een blik op van de mooie kathedraal, waar alle Rotterdamse bisschoppen gewijd zijn en nog steeds worden.

Wij rijden nog steeds op de Heemraadsingel en passeren de Robert Fruinstraat en de Schietbaanlaan. Deze straten zijn geheel voorzien van nieuwe woningen. Wij herkennen er niets meer.

Wij zijn nu aangekomen op de kruising 2e Middellandstraat en rijden rechtdoor nog steeds op de mooie Heemraadssingel, inderdaad met zijn mooie singel en bomen.

Wij willen dan rechtsaf de Graaf Florisstraat in, maar helaas kan dit niet. Het zijn niet alleen de vele bladeren, maar er staat een bord, dat het hier ÚÚnrichtingverkeer is, dus wij kunnen hier niet in.
Dan maar verder rijden en aan het einde rechtsaf de Beukelsdijk op. Hier is weinig veranderd. Vroeger zag het er hier al troosteloos uit: nu, dat is nog niet veranderd.

En dan rechtsaf komen wij op het Henegouwerplein, waar het grote gebouw staat, dat nog steeds dienst doet als scholengemeenschap.

hbshenegouwerpleinwaneer


Wel, dit is het gebouw, waar vooral mijn broer Aad moet zijn. Het lijkt echter afgesloten te zijn met hekken, maar de hekken zijn open en wij kunnen dus zo doorrijden en daar parkeren.

Het gebouw lijkt niets veranderd. Als wij er recht voorstaan, bevond zich aan de rechterzijde de HBS en aan de linkerzijde het Marnix-gymnasium. In die tijd, dat mijn broer Aad hier op school ging (1962-1968) was er een grote rivaliteit tussen beide scholen.

aad voor de deur van zijn HBS

Natuurlijk gaat Aad voor de ingang van de HBS staan en wordt vanuit diverse hoeken gefotografeerdRechts van hem is de grote fietsenstalling. Zowel de ingang van de school als de ingang fietsenstalling heeft hij vele keren moeten ingaan.

Maar brommers mochten daar niet naar binnen. Deze moesten gestald worden schuin tegenover de school op het pleintje. Vˇˇr het scholencomplex is nog steeds het grote sportveld aanwezig.

Het gebouw straalt nog steeds een grote architectuur uit en hopelijk blijft dit gebouw ook in stand met boven aan het gebouw de grote klok en de karakteristieke zonnewijzer.

alie op weg naar aad

Alie is bang dat Aad niet goed uitkijkt bij het oversteken en gaat hem ophalen, Moeders........

ook al is tie 50, het blijft je kind, hèHet is vooral voor Aad weer een groot moment om hier weer na jaren terug te komen.


.....wat een emoties toch op je vrije zaterdagmiddag.......

Klik hier voor de overige HBS Henegouwerplein verhalen

Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

28 November 2002