Een e-mail sturen naar Hans? Zijn e-mail adres is hans@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Aad over het blad Groot-Rotterdam en Atjeh

Zoals iedereen nu wel zou moeten weten, is Aad verzot op alles wat met Nederlands-Indië te maken heeft, kijk maar eens op zijn eigen site over Nederlands-Indië.

Het meeste weet Aad over Atjeh, zal hier echt nu niet verder op doorgaan, maar deze site over Rotterdam doet hem toch ook wel wat, alleen jammer dat het ten koste gaat van Nederlands-Indië.

Is Aad bezig met Nederlands-Indië dan denkt ie, ho weet nog een leuk verhaal over Rotterdam, dus weet ie niet meer precies wat ie niet het leukste vindt, wat een luxe dilemma kan een mens toch hebben.....

En dus viel hij vanmorgen van zijn stoel van verbazing, sla je je Volkskrantje op, ontdek je in de boekenbijlage, die leest Aad altijd het eerste, deze foto, fluitend ging hij toen naar zijn werk. De koppeling tussen zijn beide sites is nu toch wel gelegd !

grootrotterdamatjeh

Het hoofd van de Nederlandsche Indische School op Atjeh leest in 1925 het blad Groot-Rotterdam,
een soort Havenloods ????
Gerard Martens vult aan met :

Groot-Rotterdam was de tegenhanger van de Katholieke Illustratie. Veel later werd het Panorama, een ge´llustreerd weekblad dus, Een bijlage was eens in de week De Humorist met op de achterpagina altijd Sjors van de Rebellenclub


Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

9 November 2001