Een e-mail sturen naar Hans? Zijn e-mail adres is hans@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

De eerste gezinsfoto (1949)

Ook dit verhaal ontving Moeder Alie op haar 80e verjaardag  ....Alie 80 Aad 50


Alie werd 80, webmaster Aad bijna 50, samen luisteren ze naar Hans

Het gezin breidde zich gestaag uit zoals de meeste gezinnen in die periode.

Het was toen al zeer gebruikelijk, dat er echte foto's van de kinderen werden gemaakt bij een fotograaf. Bijgaande foto moet dateren van begin 1949 en is gemaakt bij een fotograaf op de Bergweg. Ik kan mij deze nog wel een beetje herinneren, aangezien ik zo moe werd van deze foto, omdat hij vaak moest worden overgedaan.

Wat zien wij er netjes uit met allemaal bijna zelf gemaakte kleren. Ma was hier heel handig in en het was ook noodzakelijk, want veel geld om nieuwe te kopen was er niet. Maar wij zijn er niet slechter van geworden.

De eerste gezinsfoto (1949)


De eerste gezinsfoto (1949)

In september 1950 ging ik naar de "grote" school zoals dat toen heette. Na reeds twee jaar een "opleiding" te hebben gehad op de kleuterschool, kwam ik uiteindelijk in klas I bij juffrouw Brusse.

De keuze voor deze school was uiteindelijk tot stand gekomen na een gedegen advies van opa Boogaard. Hij zelf was hoofd ener opnebaren school geweest en zijn advies telde zwaar. De Ned.Hervormde
Juliana van Stolbergschool vond hij prima en bovenmeester van Straaten vond hij uitstekend. Dus op naar de school in de Rodenrijselaan. Het was nog praktisch ook, want het was dicht bij.

Moeder leerde mij al gauw alleen naar school te gaan. Vooral de lessen "oversteken" zijn mij nog lang bij gebleven. Moeder moest wel, want thuis was een groot en nog verzorgend gezin.
Pa had geen tijd, want die moest al vroeg naar zijn werk bij Siebel, toen nog aan de Nieuwe Binnenweg 227.Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

26 Juni 2001