Terug naar  Hans' homepage
Een e-mail sturen naar Hans? Zijn e-mail adres is hans@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Mijn diensttijd in Apeldoorn

In eerste grijs.....

Onze compagnie werd uitverkoren om telexisten te leveren aan het hoofdkwartier van het Eerste Leger Korps, waartoe ook wij behoorden in de Willem III kazerne in Apeldoorn. Nu, dat was goed nieuws. Een prachtige baan van 08.00 uur tot 17.00 uur, maar ook nachtploegen. Dat was niet erg en allemaal wilden wij daaraan meedoen. Dan waren wij tenminste een aantal maanden weg van de kazerne.

En zo gebeurde het, dat wij een aantal maanden netjes in eerste grijs dienst gingen draaien in Apeldoorn op dat hoofdkwartier van het eerste Leger Korps. Voordat je echter in de kelder was, waar onze werkplek was, bleef je maar groeten naar al die officieren, niet alleen van de landmacht maar ook van luchtmacht en marine. Het was een geweldige ervaring daar. Als je 's nachts dienst had, namen wij gewoon onze slaapzakken mee om te gaan slapen, maar later daar meer over.

hansachtertelex

Dit werken in Apeldoorn heeft vele maanden geduurd. Ook tijdens weekenden en feestdagen werd daar gewerkt. Nu had onze compagnie verlof met oud - en nieuwjaar. Met de kerstdagen 1963 was de compagnie op de kazerne; wij waren immers parate troepen !!!
Maar ook moest er in Apeldoorn gewerkt worden. Een aantal ploegen meldden zich, waaronder ik ook, om dan maar met kerstverlof te gaan in plaats van met oud -en nieuwjaarsverlof om zodoende in Apeldoorn te kunnen werken. Eigenlijk dus een maand geen kazerneleven, nou dat vonden wij niet erg.

Op 27 december 1963 ging ook ik dus weer terug naar de Wittenberg, naar mijn eigen A compagnie; maar de gehele compagnie was met verlof; heerlijk rustig dus. Er was wel flink kerst gevierd, dat kun je op onderstaande foto's wel zien. Tegelijk zie je een foto van onze zaal, waarop je duidelijk de stapelbedden kunt zien. Mijn bed bevond zich helemaal achteraan en weer bij het raam en nu het bovenste bed.

hanswittepyama

hansknieltwitkerst

hansklimtopbed


Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

9 Mei 2002