Terug naar  Hans' homepage
Een e-mail sturen naar Hans? Zijn e-mail adres is hans@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

De familie Boogaard al een beetje herenigd.......


Als stamhoofd moest ik weer een kennismakingsemiel sturen


Zoals jullie allemaal wel weten, bewaar ik altijd van alles en nog wat. Dus ook het eerste emieltje van Marieke gericht aan moeder is nog steeds in mijn bezit en luidt als volgt:

31 maart 2002 9.05 pm

Beste tante Alie,

Ik zwierf over het internet en kwam tot mijn verrasing mijn opa tegen, die indertijd hoofd der school op Noordereiland in Rotterdam was. Nou ik verder kijken natuurlijk. Ja, die foto's ken ik goed van hem. En toen vond ik natuurlijk ook de hele Engelfrietenwebsite. Indrukwekkend, hoor. Toen mijn vader als 4e kind geboren werd, was oma Boogaard aan de beurt om (als vierde grootouder) vernoemd te worden en dus heette mijn vader officieel Aalbert met 2 a's. Ikzelf ben in 1945 geboren en kan me mijn opa en oma niet zo erg goed herinneren, al heb ik wel van allebei een duidelijk "plaatje"van hen bij hun thuis "in mijn hoofd". Helaas ken ik u niet. Ik ken uw naam van een stamboom, die ik heb en die terug gaat tot de 18e eeuw. Ik vraag me af of u dat leuk zou vinden om te hebben en ik voeg dat er hier dan vrijblijvend onderaan aan toe - in geval dat.

Hartelijke groeten van uw nicht,

Marieke


Nu weten jullie inmiddels allemaal wel, dat ik door vele familieleden het "stamhoofd" wordt genoemd. Waar die uitdrukking nu ooit vandaan is gekomen, blijft voor nog steeds mij nog steeds een raadsel. Zelf vind ik deze uitdrukking wel heel leuk, dus houden wij hem er maar in.

Maar zoals het altijd al is gegaan, is het mijn taak aangaande onze familiewebsite om contacten te leggen naar aanleiding van binnen gekomen emielen. Dus ook naar aanleiding van de emiel van Marieke. Voordat ik hieraan toe kwam, vertelde ik moeder dit heugelijke nieuws. Nu moeder was helemaal in de wolken, dat er zich weer familie had gemeld en nu wel familie van haar van de hele "warme kant" oftewel van de Boogaarden.

Ik moest maar eerst eens even terug mailen naar die voor mij nog onbekende Marieke. Wie was zij en waar woonde zij? Enfin, maar weer even een zgn. voorstellings emieltje verzonden. Zo'n voorstellings emieltje kennen jullie vast nog wel!!!

Zeer spoedig daarna kwam er weer een emiel van Marieke met jawel.schitterende foto's van opa en oma Boogaard en van Marietje, de overleden zus van moeder.

Moeder werd natuurlijk telefonisch op de hoogte gehouden van al die spannende ontwikkelingen. Nu het emielen met Marieke kon niet op. Inmiddels heb ik stapels emielen van haar en het zou te ver voeren om nu weer al deze emielen aan dit verhaal toe te voegen.

Maar ook moeder liet zich niet onbetuigd. Zij schreef mij een briefje met het verzoek dit door te mailen naar Marieke. En zo geschiedde het:

Rotterdam, 04-04-2002.

Lieve Marieke.

Wat was ik blij verrast met een levensteken van jou. Ik dacht gelijk: jij heet naar mijn moeder, jouw oma Maria Elisabeth. Ik ben de jongste telg van de familie Boogaard en ben geboren in 1920 en kreeg als doopnaam de naam Aaltje. Maar ik ben altijd Alie genoemd. Mijn man, voor jou oom Piet, is 5 jaar geleden overleden. Ik dacht, ik vraag of Marieke eens een koppie thee komt drinken, maat ik weet nu, dat je in Canada woont, dus dat kan niet, maar ik hoop, dat wij dan met elkaar wat brieven zullen schrijven, leren wij elkaar kennen??? Ik verheug mij op een briefwisseling, ik hoop jij ook??

Heel hartelijk gegroet en heel veel liefs van

Tante Alie.

Dg?????????


En dan voegt moeder haar adres nog toe aan deze emiel.Op de achtergrond zou je wat muziek hebben moeten horen,
zoo niet of je wilt het nog eens horen,
klik dan even HIER
Klik hier voor de andere Boogaard reünie verhalen op onze site

Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

11 Oktober 2003