Een e-mail sturen naar Hans? Zijn e-mail adres is hans@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Op het terrasje van de Abtsweg

Maar wij moeten verder. Er is nog veel te doen. En Hans zegt het, dus is het zoo.........

Wij moeten nog winkelen op de Abtsweg, de grote hobby van Hans.

Het is eigenlijk vlakbij de Eskampstraat, maar wij nemen toch maar de auto's. Ook hier zijn de inmiddels bekende en beruchte rotondes aangelegd.

Vanuit de Eskampstraat slaan wij eerst rechtsaf de Vennipperstraat in en dan linksaf via de rotonde weer de Abtsweg op.

In vroeger jaren was dit een grote rijweg. Nu heeft men de rijweg flink versmald door slechts twee rijbanen in te richten. Om bij de winkels te komen moeten wij over de stoep rijden en aldaar zijn aparte parkeerplaatsen gemaakt, erg handig!!

Maar wel opletten voor al die ellendige paaltjes, een deuk in je auto zit er zomaar in.

Wij hebben toch niet het plan om te gaan winkelen, maar stappen toch maar uit om rond te kijken.

Weinig winkels van vroeger zijn er nu nog. Zoals gezegd veel café's en toko's. (?????, Hans toch....., wel politiek korrekt blijven schrijven, ja)

Slechts een paar winkels herkennen wij nog zoals de winkel van W.van Raayen, radio, televisie en licht; zelfs de neonverlichting is nog steeds hetzelfde. En dan de kapper, nog steeds op dezelfde plaats. Ook de patatzaak op de hoek van de Abtsweg/Weerlanerstraat is er nog steeds; zo ook het café dwars op de Abtsweg/Rammelandstraat.

abtsweg


Aline gaat met de onderstaande foto meteen de kapperszaak binnen en komt helemaal opgelucht naar buiten, de foto werd meteen herkend, het gordijn van de kapper heeft er tot een paar jaar geleden nog gehangen.........

Op de Abtsweg

drie trotse dametjes

Aline rijdt helemaal rechts

de poppenwagen kostte wel dfl 25,= bij de Coop........

Het is nu erg warm buiten, dus wij hebben wel zin om even uit te rusten en wat te drinken. Nu daar is alle gelegenheid voor. Een heus terras voor een eetcafé biedt ons hiervoor de gelegenheid, zodat wij ook nog met elkaar lekker kunnen bijklessen over vroegere tijden. Je hoort dan nog eens wat, ook over de diensttijden van de broers Hans en Aad en het zijn echt geen ongelofelijke verhalen, maar puur de waarheid.

Ook hieraan komt een eind; moeder heeft getrakteerd, dus het heeft ons uitstekend gesmaakt zoals altijd.

En nu weer terug naar de auto's en voorzichtig manoeuvreren om weer op het rij gedeelte van de Abtsweg te komen. En gelukkig zonder een paaltje (wat doen al die Amsterdammertjes toch eigenlijk ook in Overschie) geramd (!) te hebben, belanden wij weer op de Abtsweg. Sorry, voor het taalgebruik........


Aad wil nog even kwijt dat er op dit kort stuk Abtsweg vroeger zelfs 2 bushaltes waren van lijn 32, was heel handig.
Ook weet hij nog het verhaal van een lastige passagier die zoo boos was op de buschauffeur dat hij de pet van de chauffeur door het openstaande dakluik naar buiten wierp.

Heel soms mocht je in een van de winkels koekjes kopen, om tot een exact gewicht te komen, werd het laatste koekje in stukken gebroken. De niet verkochte stukjes werden als koekkruimels verkocht, zag hier toen al niet de logica van in.

Midden op de Abtsweg was de supermarkt RinTin, blindelings kon Aad daar de boodschappen doen, volgens Alie zelfs zonder boodschappenlijst.....

Van de fietsenmaker heeft Aad geleerd wat arbeidsloon precies betekent, op mijn fiets moest een nieuwe band, na lang dubben een uitgekozen. Haal je je fiets op, moet je meer betalen dan het prijskaartje wat aan de band hing, nou, daar was ik het aanvankelijk niet mee eens, kreeg toen een hele uitleg over het begrip arbeidsloon, vergeet dit nooit meer en terecht............


Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

9 Augustus 2001