Terug naar  Hans' homepage
Een e-mail sturen naar Hans? Zijn e-mail adres is hans@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

De trouwkaart was een misdruk, maar voor de rest klopte het

Uiteindelijk werd de trouwdatum vastgesteld : 23 oktober 1968.

Dus dat werd nog hard werken om alles op tijd helemaal klaar te krijgen. Maar eerst de trouwkaart maar even klaarmaken.

Wij gingen hiervoor naar kantoorboekhandel Benedictus op de Lijnbaan in Rotterdam. De tekst hadden wij al samen opgesteld en alles leek spoedig in orde te komen.

Maar wat gebeurde?

Op een middag kreeg ik een telefoontje, dat de proefdruk klaar was en of ik even langs wilde komen om dat te bekijken. Nou, het zag er allemaal goed uit, dus tekenen maar.
Toen echter alle 100 kaarten klaar waren, ontdekte ik echter pas een grote fout. Ik had opgegeven receptie van half acht tot negen uur 's avonds en wat had men gedrukt: Receptie van 17.30 uur - 19.00 uur. Dat was natuurlijk niet de bedoeling, maar ik had de proefdruk getekend voor akkoord, dus alles moest weer over.

Maar uiteindelijk is het toch allemaal gelukkig nog in orde gekomen.

huwelkaart

Maar eerst moesten wij ook nog even het e.e.a. regelen in het stadhuis van Schiedam. Dat was natuurlijk al gebeurd, voordat de trouwkaarten waren gedrukt.

Maar op een regenachtige dag in september 1968 gingen wij "aantekenen". Nou, dat stelde ook niet veel voor. Het leek net op de wachtkamer bij de dokter.

TTTRRINGGG, eindelijk waren wij dus aan de beurt. Het eerste, wat die ambtenaar vroeg of wij geld bij ons hadden, want het kostte f. 75,00 plus nog f. 3,00 voor een trouwboekje. Nou, dat kon er ook nog wel van af, wat dacht die man, je werkt bij een bank toch.
Aan het einde van die dag werd er nog een klein feestje gebouwd bij Lenie thuis.

Lenie regelde haar trouwjurk, daar mocht ik mij natuurlijk helemaal niet mee bemoeien en kocht deze bij een bedrijf in het Verzamelgebouw in Rotterdam-Zuid op de Strevelsweg . De mannen, dus ook ik, huurden onze pakken (zwarte!!!) bij het bruidshuis op de Middellandstraat in Rotterdam.
Het bruidsboeket werd besteld, de fotograaf werd geregeld en de trouwauto's waren reeds ook besteld, dus alles was geregeld. Ook voor het kerkelijk huwelijk moest van alles worden geregeld en dat is ook in orde gekomen.

Zoals jullie al lang weten, bewaar ik van alles en nog wat, hierop is trouwens ook onze site gebaseerd. Zo ook de huwelijksafkondiging, zoals die destijds in de kerk werd voorgelezen, staat op papier en onderstaand valt te lezen, hoe dat ging toen in 1968:

huwafkondiging


Klik hier voor de overige verhalen uit mijn deel IV

Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

1 Oktober 2003