Terug naar  Hans' homepage
Een e-mail sturen naar Hans? Zijn e-mail adres is hans@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Zoekt U wat? Ja, een goede gebruikte Kever Oto

Thuis was men natuurlijk ook erg blij, dat ik mijn rijbewijs had behaald maar toch………wat is een rijbewijs zonder oto??? Nu, op kantoor had ik als altijd natuurlijk vele relaties en er werd wat geregeld op kantoor destijds, soms kwamen we aan werken nauwelijks toe, lijkt het nu achteraf !!! Ook via relaties hoorde je nog eens wat. Ik wilde graag een oto kopen, het liefst een VW kever, want daar was ik nu mee vertrouwd en bovendien vond ik dat een leuke oto.

Na vele onderhandelingen op kantoor kwam ik er achter, dat een collega van mij een leuke otohandelaar kende, die tevens ook relatie was van de bank, dus altijd goed toch??? Het betrof Otobedrijf v.d.Sluijs in de Zwederstraat in Rotterdam-Zuid (bedrijf bestaat niet meer, sindsdien !!!!).

Ik heb toen maar eens gebeld voor een afspraak en geïnformeerd naar de prijzen. Welnu men verkocht inderdaad alleen maar VW kevers en zo'n oto van ongeveer vijf jaar oud kwam uit op een prijs van ca. f. 3.000,00. Wat een bedrag voor die tijd!!! Maar ik had altijd flink gespaard o.a. via de zilvervlootregeling, dus dat was geen probleem. Maar om nu alleen een oto te gaan kopen, neen ik wilde liever iemand meenemen. Uiteindelijk was vader bereid mee te gaan. Zelf had hij er ook geen verstand van, maar het spreekwoord zegt altijd: "Twee weten meer dan één" en in het land der blinden is eenoog koning....

Dus op een vrijdagavond gingen wij beiden op stap uiteraard met het openbaar vervoer richting Rotterdam-Zuid

Het bleek inderdaad een garage te zijn vol met kevers. Boven was een soort cabine gemaakt, waar de baas zat. Een andere medewerker verzorgde de rondleidingen, want het was toch wel druk in die garage. Uiteindelijk was ik aan de beurt met de eeuwenoude vraag van de verkoper, les 1 van de verkoopcursus :

Zoekt u wat ???

Nou, wij waren zomaar voor de lol uit Overschie per bus gekomen en dus zocht ik inderdaad wat: een goede gebruikte VW kever moest het worden. Ik kon uit heel wat oto's kiezen, maar ik moest, zoals gebruikelijk, ook kiezen voor mijn eigen portemonnee. Na wat heen en weer gepraat en ook wel wat onderhandelen, kwamen wij tot een voor die tijd unieke deal. Het werd mijn eerste eigen oto, met VW kever, met het kenteken: GF-21-46, kleur zwart.

alinevoorkever

Aline voor de kever van Hans
de trots van de familie

volgens Hans was het kenteken nummer :

GF - 21 - 46

De oto moest nog een beurt hebben (doen garages altijd, kunnen ze nog wat extra's verdienen) en de volgende week zaterdag kon ik hem ophalen tegen contante betaling. Er werd ook gezegd, dat alles verder werd geregeld zoals het kenteken op mijn naam zetten en ook sloot ik via de garage de otoverzekering af, alwaar hij ook in bemiddelde. Ik moest dus nog ruim een week wachten voordat ik mijn eigen oto had, maar daarover straks meer.

Klik hier voor de overige verhalen uit mijn deel IV

Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

26 September 2003