Een e-mail sturen naar Aad? Zijn e-mail adres is aad@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Gastenboek

Naar beneden 

Gerard Martens vertelt weer een prachtig verhaal  ....

Rotterdam is mooi....

Maar de Veluwe ook. Wat ik hier wil laten zien is de omgeving van De Steeg en een leuk voorval vertellen, dat ik vroeger heb meegemaakt. 

De Steeg is naast het natuurschoon ook heel bekend geworden door de schrijver Simon Carmiggelt, die hier regelmatig in het Veerhuis, langs de IJssel bivakkeerde.

echtpaarcarmiggeltbank


Hier zit hij met zijn vrouw op een bankje langs de IJssel, op een plekje, dat hij de mooiste rivierbocht van Nederland noemde. Deze rivierbocht heb ik gefotografeerd, terwijl Carmiggelt met een heel chagrijnig gezicht in de tuin een boek zat te lezen. 

ijsselvanfeerhuis

Vorig weekend hebben we de wandeling naar de Carolienehoeve gemaakt. Vanuit De Steeg liepen we naar boven en bereikten de Lappendeken, vroeger alleen maar een mooi landschap, maar nu een ruime parkeerplaats met een mooi uitzicht over wat de Lappendeken genoemd wordt.

paddestoellappendeken


Op de paddestoel stond de richting aangegeven en na ongeveer twee kilometer lopen bereikten we de Carolienehoeve. Het was mooi weer, maar toch zijn we binnen maar een heerlijke pannenkoek gaan eten. 

ingangcarolienehoeve

Buiten op het terras is een wildrooster en als je dat overgaat kom je in het Natuurpark de Veluwezoom met o.a. de Onzalige Bossen. Bij dat wildrooster zaten we jaren geleden heerlijk op het terrasje, toen we opeens in de verte een fietser aan zagen komen. Diep over zijn stuur gebogen fietste hij zich de longen uit zijn lijf, Hij spurtte over het wildrooster, gooide zijn fiets neer en ging op de grond liggen. Hij kon geen pap meer zeggen en wees naar het wildrooster. Daar stond de oorzaak van zijn wilde sprint naar de veiligheid. Dit zwijn! 

zwijncarolienehoeve

Het zwijn had de fietser willen aanvallen en hem de hele lange weg door de Onzalige Bossen achtervolgd. De fietser had alle snelheidsrecords gebroken en was gered, toen hij over het rooster, waar wij vlakbij zaten, gekomen was. Ik kon gelukkig nog de dader van deze achtervolging fotograferen. Waarom had dat zwijn nou zoveel moeite gedaan? Het antwoord was eenvoudig. De fietstas van de man zat vol met snoep en daar was dat beest op af gekomen! Natuurlijk kwam dit verhaal bij me boven, toen ik bij de Carolinehoeve was. 

Terug naar de Lappendeken, waarvan je tegenwoordig een paar wandelingen kan maken. De Panoramaroute en de Carmiggeltroute. Ze zijn niet al te lang en staan goed aangegeven. Je moet er wel op rekenen, dar er behoorlijke stijgingen in het parcours kunnen zitten, maar de schoonheid van de Zuid-Veluwe vergoedt dat allemaal. Het restaurant De Posbank is na de brand nog niet opgebouwd, maar in de Koepel een klein houten gebouwtje, kun je verfrissingen krijgen. Tevens sta je dan op de Kaap, het hoogste punt van de Veluwe en je kunt in de verte het Reichswald zien.

Via de Lappendeken en De Steeg terugwandelend. kom je langs deze laan, die naar het Kasteel Middachten leidt.

laannaarmiddachten


Hier aan de Veluwerand en de IJssel ligt een heel stuk vaderlandse geschiedenis.

kasteelrhederoord


In De Steeg staat dit Kasteel Rhederoord, dan heb je

middachtenkasteel


Middachten (dit kasteel) en het Landgoed Avegoor, ons hotel, heeft ook al een hele geschiedenis.

landgoedavegoor

 Maar voor geschiedenis  hebben we een expert op deze website. Oh ja, wie dan ?

Aad ?, ja maar die heeft een aangeboren afwijking, kan die toch ook niks aan doen....hij heeft alleen wel erg vaak van die oprispingen en dan spuit het eruitKlik hier als je terug wilt naar het Gastenboek


Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

2 Oktober 2001