Een e-mail sturen naar Aad? Zijn e-mail adres is aad@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Gastenboek

Naar beneden 

Rotterdam mei 1940     De slag, de bommen, de brand

Dit is het ware verhaal van Rotterdam in de meidagen van 1940.

Aad Wagenaar interviewde tientallen getuigen en betrokkenen in Nederland en Duitsland. Hij sprak als enige onderzoeker met de Duitse generaals die de aanval op Rotterdam leidden, de parachutisten die haar uitvoerden en met bemanningsleden van de bommenwerpers van het Kampfgeschwader 54. Ook las en herlas Wagenaar alle beschikbare boeken en rapporten. In de archieven ontdekte hij niet eerder gepubliceerde verslagen en stuitte hij op onbekende details.

Uit alle gegevens schetst Wagenaar een totaalbeeld. Hij vertelt de geschiedenis van de meidagen in een zeer spannend verhaal dat van uur tot uur gaat en tevens de hoogste graad van historische betrouwbaarheid heeft. De lezer krijgt de indruk dat hij, als in een film, aanwezig is op alle plaatsen waar iets gebeurt. Hij leest hoe de Rotterdammers verbijsterd toekijken als de Duitsers hun stad binnenvallen en voelt de angst van de vluchtende mensen. Hij voelt de verbetenheid van de nauwelijks geoefende soldaten die de Maasoever verdedigen. Hij leest over de oplopende spanning bij het verstrijken van het ultimatum.

‘Rotterdam mei ’40 is het meest aangrijpende boek dat over die meidagen is geschreven.’
- Bram Peper, oud-burgemeester van Rotterdam.

‘Wagenaar schreef aan aangrijpend en fascinerend boek. Ik heb er veel uit geleerd. Rotterdam, mei 40 is een moderne klassieker.’
- R. Mackay, historicus

‘Een knap gecomponeerd verhaal. De gegevens die Wagenaar in persoonlijk contact met Duitse militairen verzamelde zijn van groot historisch belang.’
- Dr. L. de Jong bij de verschijning van de eerste druk.

Aad Wagenaar is journalist en schrijver met een bijzondere belangstelling voor de Tweede Wereldoorlog. Zijn bekendste boek is Settela (Just Publishers, 2007). Hierin beschrijft hij de zoektocht naar een uit Westerbork getransporteerd zigeunermeisje. In 1990 ontving Wagenaar de Prijs voor de Dagbladjounalisitiek. Deze uitgave van Rotterdam mei ’40 werd door hem volledig herzien. Ook schreef hij een nieuw nawoord.

Over Just Publishers: Rotterdam mei 1940     De slag, de bommen, de brand, wordt uitgegeven door Just Publishers in Hilversum.

Meer info:

http://www.justpublishers.nl
Rotterdam '40
Rotterdam '40
Akke Wagenaar


Klik a.u.b. op de bovenstaande BolCom link voor meer informatie over het boek èn om het eventueel direct te bestellen!


Rotterdam mei 1940

Aad Wagenaar

van harte aanbevolen

Klik hier als je terug wilt naar het Gastenboek

Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

15 April 2008