Een e-mail sturen naar Aad? Zijn e-mail adres is aad@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Gastenboek

Naar beneden 

Gerard Martens vertelt een prachtig verhaal over Frits Bom ....

Een onbekende, bekende Rotterdammer  

 

Ik heb al vaak Bekende Rotterdammers een beetje in het zonnetje gezet, dat kunnen jullie in mijn verhalen lezen, en deze keer stel ik eerst de volgende bekende Rotterdammer voor. 

Frits Bom. Met camera, zoals vele hem nog zullen herkennen, als de Vakantieman

fritsbmetcamera

 

Ietwat oudere lezers zullen hem ook kennen als Ombudsman,  Consumentenman, en Televisieman, maar dat is alweer een hele tijd terug. 

 

Dan nu de onbekende....... Frits Bom! 

Nu van een hele andere kant bekeken. Frits was in 1958 veertien jaar en was op de Havenvakschool. In de hoop om straatschoffies, zoals hij zelf zegt, van de straat te houden, werden aan sommige leerlingen muziekinstrumenten aangeboden. Voor noppes, zeggen ze in Rotterdam. De meeste zagen er niets in, maar Frits behield zijn instrument en werd al snel trombonist bij de populaire Harmonie, van de SHV, dat was de Steenkolen Handels Vereniging. Heel bekend in die tijd.

fritsbomshv

 

 

Frits had  veel belangstelling voor het podium en zo kwam het, dat hij als jongste artiest op een Kunstfestival in Rotterdam, mee aan de lunch mocht zitten met Prinses Beatrix. 

fritsbwaterman

 

 

Aan de andere zijde van de prinses zit de oudste artiest van het gezelschap, de, in die tijd, zeer bekende Hans Tiemeyer. De foto werd gemaakt op de Waterman, die aan de Parkkade gemeerd lag. We schreven toen 1960. 

Ondertussen was Frits ook trombonist in verschillende orkestjes. Hier is een mooie foto van hem, toen hij bij Les Chats Noirs speelde. 

fritsbleschatsnoir

 

 

Verder was hij nog lid van de Obergürgl Kapel, waarin natuurlijk de Tiroler muziek voorop stond.  

fritsbomoberg

 

 

 

Er komt nu een foto in Tiroler kostuum, maar het lijkt een beetje alsof er wat Glühwein in het spel is. Laten we het op vermoeidheid houden. Of gewoon een jolige bui. 

fritsbomtirool

 

 

Frits werd op een gegeven ogenblik opgeroepen voor de militaire dienst. Hoe hij daar reilde en zeilde, laat ik hem zelf vertellen.

Deze foto werd gemaakt tijdens de Taptoe van Delft en jullie zien Frits links vooraan met trombone.

fritsbtaptoedelft

 

 

 In 1972 hing Frits, zoals hij zelf zegt, zijn instrument aan de wilgen. Nou weten jullie gelijk waarom de wilgen zo krom staan. Iedereen hangt er zijn spullen aan op. 

Maar oude liefde roest niet en in 1994 kwam hij er achter, dat Massimo Götz, een heel bekende decorontwerper en regisseur van zijn programma De Vakantieman, eveneens trombone speelde.

Samen gingen ze weer hard oefenen en het ging zo goed, dat Götz hem de raad gaf om zich aan te sluiten bij het Goois Dansorkest. En zo geschiedde het!

Ben ik begonnen met Frits als cameraman, ik eindig hier met een foto als trombonist in het orkest. Frits met zijn grote liefde, de trombone.

fritsbomtrombone

 

 

En zijn jullie nieuwsgierig naar dat orkest? Er is een prachtige site, met veel foto's en mooie muziekfragmenten, op

www.dansorkest.nl

 Klik hier als je terug wilt naar het Gastenboek


Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

21 Februari 2002