Een e-mail sturen naar Aad? Zijn e-mail adres is aad@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Gastenboek

Naar beneden 

Tassie

Gerard Martens vertelt weer een schitterend verhaal rondom een prachtige aquarel van de Heulbrug ....

Effe een tassie koope!

We woonden nog in de Schiebroeksestraat, toen mijn vrouw op een zaterdagmiddag besloot om, voor haar verjaardag, een tassie te gaan kopen. Leuk vond ik en ging graag met haar mee.
In de Zwart Janstraat was tegenover de 3e Pijnackerstraat een lederwarenwinkel. Nou, daar zag ze een tassie, dat precies naar haar zin was. Maar ze wilde toch nog ergens anders gaan kijken. Wie weet was er nog een leuker, (ik dacht bij mezelf een goedkoper) tassie te krijgen.
Dus wij door de Noordmolenstraat, over het Noordplein en de Noorderbrug, naar de Jonker Fransstraat. Ik weet echt niet meer of er wel een tassenwinkel was te vinden, maar we stonden al heel gauw op de Meent, op weg naar de Coolsingel.

meentro

De Meent

We kwamen inderdaad langs een paar winkels, maar… de Lijnbaan was ook nog een mogelijkheid.
Ik zag intussen, niets dan tasjes voor mijn ogen. Bruinen, zwarten, leren, met knip en met ritsen, afijn, ik kon geen tasje meer zien. "Effe de Bijenkorf in" zei ze en even later stonden we alweer op de Oude Binnenweg.
Ik kreeg al het idee om me voor de Vierdaagse op te geven, toen mijn vrouw wist, dat er ook nog wel wat op de Nieuwe Binnenweg te vinden was.
Ik stelde haar voor om maar liever een paar rolschaatsen te kopen, maar met een "hèhè wat ben jij leuk" was dit voorstel van tafel geveegd.
De Binnenweg is lang en hij werd nog langer in mijn gedachte, toen ze het idee kreeg om via de Claes de Vrieslaan naar de Middellandstraat te lopen om dan zo, over de West Kruiskade, Henegouwerlaan, door de Beukelsdijktunnel, op de Walenburgerweg uit te komen. Daar had ze nog hoop op Au Bon Marché, oftewel, de "Franse Bazar".
Dat werd natuurlijk ook niks, dus gingen we over de Heulbrug maar weer de Bergweg op.
Ik zei, "Dat wordt een duur tassie. Dadelijk hebben we allebei een paar schoenen nodig". Er kwam geen antwoord, maar zoals we dan wel eens zeiden, "God hoorde haar brommen".

Toch heeft ze een tassie gekocht. Jawel hoor! En weten jullie waar??

Tegenover de 3e Pijnackerstraat, in de Zwart Janstraat!!!

We hebben er niets aan over gehouden. Alleen, als ik het tassie zag, kreeg ik weer pijn in mijn voeten………..

Gerard, een vurrukulluk verhaal

heulbrug

Een prachtige aquarel van de Heulbrug


Klik hier als je terug wilt naar het Gastenboek


Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

18 Maart 2002