Een e-mail sturen naar Aad? Zijn e-mail adres is aad@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Gastenboek

Naar beneden 

Met mijn dochter op stap, de eendjes voeren, 50 jaar geleden, dat wel

Gerard Martens vertelt  ....

Met mijn dochter op stap.


Wat was er heerlijker dan op een zonnige zondagmorgen te gaan wandelen met je dochtertje.Trots ging je met haar op stap.

En we kwamen dan, al wandelend en kletsend, via de Bergweg, Walenburgerweg en Beukelsdijktunnel, op de Henegouwerlaan. Die liepen we dan helemaal af. Voorbij de Middellandstraat, langs de Schermlaan en de Schietbaanlaan, passeerden we de Nieuwe Binnenweg en we gingen verder, totdat we bij de Westzeedijk, het Park bereikten.

Een lange wandeling voor zo'n klein kind zul je zeggen, maar ze kon dat gewoon en van vermoeidheid geen sprake. Als ze dit leest hoor ik haar zeggen, ja.ja.

Afijn. In het park was er natuurlijk het favoriete deel van de wandeling, eendjes voeren. (heb ik meer gehoord). Een beetje trots, nog altijd, laat ik hier een foto zien.

Bij de eendjes


Gelukkig waren er ook nog gelegenheden, waar je wat te drinken kon krijgen en gelaafd gingen we dan naar het Heemraadsingel, waar het beginpunt van lijn 14 was en die tram bracht ons dan weer terug naar de Bergweg, halte Zaagmolenstraat, zodat we via de Schiebroekselaan, weer in de Schiebroeksestraat belandden. Het kon ook wel gebeuren, dat we langs deGordelweg en het Kanaal gingen wandelen. Dat was wat dichter bij huis. We hoefden alleen maar het Lisplein over te steken en we waren er al. Langs het kanaal ontmoetten we dan wel eens wat en hier begroet Ingrid een voorbijgaande schipper.

Ahoy schipper


Tussen twee haakjes, beide foto's waren prijsfoto's in de jaarlijkse wedstrijd van mijn zaak. Ja het is lang geleden. Vijftig jaar zit er tussen nu en toen, maar het blijft een mooie herinnering. Thuisgekomen, had moeder de koffie al klaar en de Zondag kon niet meer stuk.


Klik hier als je terug wilt naar het Gastenboek


Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

25 Mei 2001