Een e-mail sturen naar Aad? Zijn e-mail adres is aad@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Gastenboek

Naar beneden 

Gerard Martens ontving een hele leuke emiel....

Ik kreeg vandaag per emiel een link opgestuurd naar de verhalen van Gerard Martens. Als huidig secretaris van HBSV de Romeinen vond ik het erg leuk om herinneringen van een oudschutter te lezen. Ik zal in het clublokaal een verwijzing ophangen naar deze site, want ik denk dat veel schutters geïnteresseerd zijn in een stukje geschiedenis van de club!

Nou ben ik zelf pas 27, heet ik géén Martens en schiet ik pas 3½ jaar... maar ook mijn familie heeft een boogschutterstraditie! Deze is echter gelegen in het Midden-Limburgse land. Ik heb een tijdje geleden samen met mijn omaatje enkele foto's bewonderd van mijn vader en opa in schiethouding... nooit geweten dat mijn opa -buiten het oefenen in de tuin- ook meedeed aan wedstrijden! Logisch natuurlijk, maar als kleine hummel van een jaar of 7 is het al indrukwekkend genoeg om je opa met een boog te zien schieten tussen de peren- en notenbomen!

Het verhaal van Gerard Martens is inspirerend, misschien dat ik in de toekomst ook nog eens toekom aan een soort geschiedschrijving over het boogschieten in de familie.

Ik weet niet of Frits Martens jr. en Frans Martens familie van Gerard zijn (dat moet haast wel!) en of ze van het bestaan van deze site afweten. Ik zal het ze vandaag eens vragen, want ze zijn betrokken bij de organisatie van de wedstrijd die ik vanmiddag ga schieten. Het is een Fita A-status wedstrijd die georganiseerd wordt door de Romeinen en de andere Rotterdamse verenigingen, Ris'98 en U.S.V.
Mocht u deze emiel op tijd lezen: u bent van harte welkom om te komen kijken! Er wordt geschoten om 14.00 uur en morgen zijn er twee sessies, om 10.00 en de finale om 14.00 uur. Waarschijnlijk zal ook een deel van het Nederlands team aanwezig zijn, met o.a. de winnaar van olympisch brons: Wietse van Alten.

U bent natuurlijk ook van harte welkom om eens te komen kijken op de baan van de Romeinen! Er wordt geschoten op de dinsdag-, woensdag, donderdag en vrijdagavond. De jeugd schiet tegenwoordig op zaterdagmorgen en de 'oudjes' schieten op maandag en donderdagmiddag vanaf een uur of 14.00.

Met vriendelijke groet en dank voor uw verhaal,

Bert Cuypers,
secretaris HBSV de Romeinen.


Gerard voegde er dit nog aan toe :

Inderdaad zijn Frits jr. en Frans zonen van Frits sr.

Na mijn bezoek aan Alie op 31 Januari ben ik nog naar de schietbaan van de Romeinen gegaan en heb daar gezellig een pijltje geschoten met mijn neef.

Ik heb ook nog een foto gemaakt van deze 81-jarige, ex-koning van de Romeinen.

fritsboogrom

 
Ook ontvingen we de volgende reaktie:

romeinenkoolhof

Zojuist kwam ik door een tip uw website tegen en heb ik met veel plezier uw verhalen gelezen over handboogschietvereniging ´De Romeinen´!
Enkele jaren ben ik met veel plezier lid geweest van deze vereniging en ben ik nu nog steeds gastlid van De Romeinen ondanks dat ik nu in het prachtige Achterhoek woon, deze club laat zo´n mooie geschiedenis achter dat ik hier graag nog deel van uit maak!

Ik kan u verzekeren dat er nu nog steeds leden zijn die de clubtraditie hoog houden zoals u ze beschrijft in uw verhalen. De Romeinen hebben uiteraard veel concurrentie in den lande gekregen maar blijven fier overeind als het om successen gaan!

Met vriendelijke schuttersgroet,

Pascal Koolhof

Klik hier als je terug wilt naar het Gastenboek

Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

21 Oktober 2004