Een e-mail sturen naar Aad? Zijn e-mail adres is aad@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Het verhaal van metaal. Bodemvondsten van metaal uit hartje Rotterdam

Tentoonstelling: Het verhaal van metaal. Bodemvondsten van metaal uit hartje Rotterdam.

26 mei tot en met 15 augustus 2010

Het
Bureau Oudheidkundig Onderzoek Rotterdam (BOOR) laat van 26 mei tot en met 15 augustus een selectie van de middeleeuwse metaalvondsten zien. In de tentoonstelling 'Het verhaal van metaal' worden herkenbare voorwerpen als messen, lepels, pelgrimsinsignes, scharen en sieraden tentoongesteld. Normaal gesproken liggen deze voorwerpen in het archeologisch depot, nu is een gedeelte hiervan op twee locaties in Rotterdam te zien.

boortinnensoldaat

Tinnen soldaat ruiter te paard

Gevonden bij opgraving Willemsspoortunnel

Alle voorwerpen zijn afkomstig van archeologische opgravingen in de stad Rotterdam, zoals bij de aanleg van de Willemsspoortunnel. Aan de hand van een aantal thema's laten de metalen voorwerpen zien hoe het leven in de Middeleeuwen verliep. Waar aten de mensen mee, wat gebruikten ze om hun huizen te bouwen of waar speelden kinderen mee?

De opgravingen in Rotterdam zijn uitgevoerd door de archeologen van het BOOR. Sinds 1960 verricht het BOOR archeologisch onderzoek in Rotterdam en het Maasmondgebied.

Het BOOR bestaat dit jaar vijftig jaar en is daarmee de oudste gemeentelijke archeologische dienst van Nederland. Deze tentoonstelling is een van de activiteiten die het BOOR dit jubileumjaar organiseert.

Sinds een aantal jaar is het BOOR bezig met het schoonmaken en conserveren van de metaalvondsten. De ruim 8000 voorwerpen worden in een depot bewaard onder speciale condities om het metaal goed te behouden. Normaal gesproken zijn deze voorwerpen dus niet toegankelijk voor het grote publiek. Voor de tentoonstelling is een selectie gemaakt en zijn deze unieke stukken te bewonderen in de tentoonstelling 'Het verhaal van metaal' .

De Centrale Bibliotheek en het stadspromotiecentrum ROTTERDAM.INFO bieden achtereenvolgens onderdak aan de tentoonstelling. Vanaf 26 mei tot en met 15 juni is de tentoonstelling opgesteld in de hal van de Centrale Bibliotheek.

Daarna verhuist de tentoonstelling naar het stadspromotiecentrum ROTTERDAM.INFO waar de tentoonstelling tot en met 15 augustus te zien is.

De toegang is gratis.

Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

2 Juni 2010