Een e-mail sturen naar Aad? Zijn e-mail adres is aad@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Momenten uit de Overschiese samenleving, deel 2

momentendeel2

Momenten uit de Overschiese samenleving, deel 2

Het boek Momenten uit de Overschiese samenleving, deel 2 werd op vrijdag 22 oktober 2010 gepresenteerd in museum Oud Overschie 'De Hoop doet Leven'

Rein Wolters heeft met 'Momenten uit de Overschiese samenleving - 2' zijn 38ste boek in de winkel liggen en Ada van Noordwijk haar zevende. Het duo bundelde de krachten voor het schrijven en samenstellen van dit tweede deel van een trilogie over Overschie, dat dus op vrijdag 22 oktober 2010 is verschenen. Rein schreef in 2009 deel 1 en volgend jaar, 2011, komt deel 3 weer van hun gezamenlijke hand.

Bijna n uur waren Ada van Noordwijk en Rein Wolters bezig met het signeren van hun boek en dat deden ze lachend onder het aanhoren van leuke verhalen.

Niemand minder dan Lee Towers presenteerde de 'baby' van Ada en Rein en stelde het eerste exemplaar ter hand aan een zichtbaar enthousiaste melkboerzoon Kees van der Meer, dagelijks bestuurder van de deelgemeente en gepokt en gemazeld in het Overschiese. Dit gebeurde in een overvol museum Oud-Overschie 'De Hoop doet Leven' van directeur John van den Berg onder heerlijke Rotterdamse muziek van Adri Troost. Ruim honderd mensen uit heel Nederland waren naar het museum gekomen om de presentatie mee te maken. Het werd een gezellige renie en een feest vol van herkenning, mede mogelijk gemaakt door museumdirecteur John van den Berg en zijn medewerkers. Onder de bezoekers waren ook CDA-gemeenteraadslid Wubbo Tempel en ex-deelgemeentevoorzitter Co Eger en zijn charmante Anneke uit Zeeland.

Voorzitter Wubbo Tempel van de CDA-fractie in de Rotterdamse gemeenteraad was ook van de partij en liet een boek signeren voor zijn vrouw en Overschiese Krant vinoloogcolumniste Conny Castelein.

Zowel Lee Towers als Kees van der Meer staken een loftrompet over de nieuwe telg aan de boekenstam van Ada van Noordwijk en Rein Wolters en dat dit een kroon is op de historische publicaties van Overschie. Van der Meer sprak voorts over de noodzaak van het schrijven van boeken als 'Momenten uit de Overschiese samenleving': 'Zonder verleden is er immers geen toekomst.' En ook: 'Goed dat er mensen als Ada en Rein zijn die al die verhalen vastleggen en verwerken tot een boek.'

Rein Wolters maakte nog eens nadrukkelijk duidelijk dat het boek nooit gestalte had kunnen krijgen zonder de medewerking van hoofdredacteur Ralph van Twist en de lezers van de Overschiese Krant. En ook dat het een illusie is om een foutloos boek te maken. 'Als een boek van de pers rolt, blijkt soms dat een detail of de spelling van een naam ondanks controle en naspeuring toch net even anders is. Daarom is in het boek een visitekaartje bijgesloten zodat men direct bij de auteurs aan de bel kan trekken. Uiteraard hopen we deze niet te horen. Als er iets niet correct blijkt, krijgt dat een vermelding in het derde deel.'

Ada van Noordwijk en Rein Wolters signeerden ook in de Overschiese Boekhandel van Anneke Bensmann en Ellen Blankstein, waar het eveneens gezellig druk werd.

Complimenten kreeg uitgever Arnoud Voet uit Capelle aan den IJssel over zich uitgestrooid omdat hij deze uitgave weer mogelijk heeft gemaakt.

In dit tweede deel geven Ada en Rein een opsomming van vrijwel alle winkeliers die zich in de wederopbouwperiode en uitbreiding van Overschie sinds de jaren vijftig hebben gevestigd in de winkelcentra Centrum, Hoornwijck en Schanswijck. Voorts blikt onderwijzersdochter Ada terug op haar jeugd en school- en studieperiode en haar tijd als onderwijzeres en moeder in Overschie.

Voorts plaatst het duo in 'Momenten' de nationaal bekende poetsmiddelenfabriek Glim in het voetlicht, de opkomst en ondergang van de Gereformeerde Kerkgemeente, diverse scholen, Schiewijk, het nooddorp Laag-Zestienhoven n de roemruchte voetbalvereniging Voetbal Op Bouw (VOB).

Ook dit boek telt 112 pagina's met ruim honderd foto's waarvan er veel niet eerder gepubliceerd zijn. Het kost 19,95 euro en is verkrijgbaar bij de reguliere boekhandel of bij uitgeverij Arnoud Voet te Capelle aan den IJssel:

010- 2847362

e-mail:
arnoudvoet@online.nl

http://www.uitgeverijvoet.nl

Bron, waarop ook een groot aantal leuke foto's te zien zijn:

http://www.overschiesekrant.nl/modules/news/article.php?storyid=3914

momentendeel2

Momenten uit de Overschiese samenleving, deel 2

VAN HARTE AANBEVOLEN

Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top

Last update :

12 November 2010